terug

De Uiverhoeve

De Uiverhoeve

Kunstenaar: André Pielage

Jaar: 2014
Opdracht: gemeente Amersfoort
Materiaal: aluminium en staal

Het ontwerp stelt de contouren voor van een oude boerderij die als een lijntekening in het landschap staat. Een schetsmatige lijntekening van een boerderij was het uitgangspunt van kunstenaar André Pielage. Door deze letterlijk van het platte vlak naar een ruimtelijk beeld te vertalen ontstaat een spannend spel van suggestie en perspectivische werking. "De Uiverhoeve" verwijst naar het boerenland dat Vathorst ooit was. Uiverhoeve betekent letterlijk "ooievaarshoeve". Op de schoorsteen is dan ook een ooievaarsnest geplaatst. Het kunstwerk is ca. 10 meter hoog en 20 meter lang. De locatie: op deze plek aan de toegangsweg naar Vathorst markeert het beeld de aankomst of het vertrek uit de wijk. Door het open karakter smelten de boerderij en het achterliggende landschap samen. Het ontwerp is door de bewoners van Vathorst gekozen uit drie ontwerpen.

Info ReactiesAfbeeldingen Streetview