terug

Luifelbeeld

Luifelbeeld

Vader, moeder en kind, Kunstenaar: Pieter Starreveld

Jaar: 1959 (in 2010 teruggeplaatst op oude plek)
Materiaal: brons
Locatie: op de luifel van Utrechtseweg 12

In 1959 geplaatst op het nieuwe gebouw van verzekeringsmaatschappij Levob. Meeverhuisd naar een locatie in Leusden en op initiatief van de dochter van de directeur uit 1959 weer teruggeplaatst in Amersfoort.

In 1959 werd het Levob-gebouw aan de Utrechtseweg feestelijk geopend. De openingshandeling was de onthulling van dit beeld van Pieter Starreveld dat op de luifel stond. Het figuratieve beeld was speciaal voor de verzekeringsmaatschappij gemaakt. De vrouwelijke gestalte, symbool voor de verzekeringsmaatschappij, buigt zich beschermend over een gezin. Bij de verhuizing van Levob naar Leusden is het beeld meeverhuisd.

Op initiatief van de dochter van de directeur uit 1959 - mevrouw C. Verschoof - is het beeld weer terug in Amersfoort op zijn oude locatie.  Achmea heeft het luifelbeeld aan de gemeente Amersfoort geschonken en daarbij is het bruikleen gegeven aan de eigenaar van het pand ABC Vastgoed. Het pand - een voorbeeld van de bouwstijl nieuwe zakelijkheid uit jaren '50/'60 - is in oude glorie hersteld.

Info ReactiesAfbeeldingen Streetview